Jawatan Kosong MARA ~ Gaji Sehingga RM 4,003 Ditawarkan !Calon yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan perlu memohon dan mengisi kekosongan jawatan seperti yang diiklankan seperti dibawah

Nama Majikan: Majlis Amanah Rakyat
Lokasi Jawatan Kekosongan: Pengambilan Seluruh Malaysia
Tarikh Tutup Permohonan: 31 OCTOBER 2022

Maklumat Berkenaan Jawatan Kosong:Jika anda memiliki kewarganegaraan Malaysia dan berumur tidak kurang daripada 18 Tahun mengikut tarikh tutup permohonan diatas sangatlah dialu-alukan untuk memohon dan mengisi kekosongan jawatan ini.

 

SYARAT KELAYAKAN

Sekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Berikut adalah syarat utama untuk memohon jawatan kosong MARA :
  • Warganegara Malaysia
  • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
  • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjuk BM pada peringkat SPM/SVM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan

Jawatan Kosong Yang Ditawarkan

Berikut adalah senarai jawatan yang ditawarkan buat calon yang berkelayakan:
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Gred N19
  • Pemandu Kenderaan Gred H11

CARA MEMOHON

Pemohon hanya dibenarkan untuk memohon satu jawatan sahaja.

Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi Borang Permohonan Jawatan Kosong MARA beserta resume ke alamat PEJABAT MARA NEGERI SARAWAK.
  • Muat turun Borang Permohonan di sini : KLIK SINI
Salinan sijil-sijil kelayakan yang disahkan oleh pegawai kerajaan dari kumpulan Pengurusan dan Profesional dan lain-lain keterangan peribadi dan hendaklah dibawa bersama semasa menghadiri temuduga. Permohonan yang lewat diterima atau tidak mematuhi peraturan yang dinyatakan akan ditolak.

Catat Ulasan

0 Ulasan