Semak Jadual Tarikh Pembayaran i-Lestari KWSP Bulan Januari 2021

 

Bagi yang telah membuat permohonan pengeluaran i-Lestari KWSP tahun 2020, pembayaran i-Lestari KWSP bagi bulan sebelum ini telah dikreditkan ke akaun masing-masing seperti yang ditetapkan. Sekiranya anda masih belum terima bayaran atau gagal dikreditkan, anda boleh kemskini akaun bank di portal i-Lestari Online atau terima Cek Jurubank daripada KWSP.

TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP BULAN JANUARI 2021

Bagi yang telah membuat permohonan, anda boleh semak tarikh pembayaran bagi bulan Januari 2021 di jadual berikut:

PERMOHONAN BARU PENGELUARAN i-LESTARI

Pengeluaran i-Lestari adalah satu inisiatif kerajaan untuk meringankan beban kewangan Ahli bagi memenuhi keperluan asas bulanan dalam tempoh penularan COVID-19.

Sekiranya anda berhasrat untuk membuat permohonan baru untuk pengeluaran i-Lestari, anda dinasihatkan untuk membuat permohonan sebelum atau pada 31 Mac 2021.
Semak status pengeluaran i-Lestari boleh disemak secara online di portal i-Lestari.

Pengeluaran i-Lestari adalah daripada Akaun 2 KWSP sahaja. Bayaran pengeluaran akan dibuat secara bulanan dan berulang untuk bulan berikutnya. Syarat minimum pengeluaran adalah RM50 manakala maksima adalah RM500. 

SEMAKAN STATUS PENGELUARAN i-LESTARI

Berikut adalah langkah-langkah membuat semakan status pengeluaran i-Lestari:
  1. Pergi ke laman ilestari.kwsp.gov.my.
  2. Klik SEMAK STATUS
  3. Masukkan nombor Kad Pengenalan dan nombor telefon bimbit yang didaftarkan.
  4. Klik pada kotak 'saya bukan robot' dan klik butang SEMAK
Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan lanjut mengenai Pengeluaran i-Lestari KWSP, anda boleh hubungi talian hotline KWSP di 03 8922 4848

Bagi individu yang terkesan dari segi pendapatan dengan penularan wabak COVID-19 boleh membuat permohonan pengeluaran Akaun 1 KWSP melalui i-Sinar. Baca info lanjut pengeluaran DI SINICatat Ulasan

0 Ulasan